2009. november 14., szombat

Ízvilág termékcsalád - avagy az örök klasszikusok

Igazi különlegesség kerül ma bejegyzésre az olcsovolt blogra, hiszen a már korábbi zubr posztot is író barátunk Screamager volt olyan kedves, hogy írt egy elég részletgazdag, mindanyiunk szívében rejlő érzéseket kifejező bejegyzést a nagy klasszikusokról, az igazi titánokról, minden olcsóságok nagypapáiról, nagymamáiról. Olvassátok egészséggel!
_olcsovolt




Köszöntelek benneteket, újra billentyűzetet ragadtam, hiszen már régóta tervezem egy Ízvilág cikk megírását. A z*br-ös poszton felbátorodva, és az aznapi szörnyű emlékeket elfelejtve, most leírnám tapasztalataimat ezen termékcsalád kiváló csokoládéiról.


Lottó:
A név választást nem értem, biztos valami ősi és misztikus dolog állhat a háttérben. A csomagolás egyszerűen művészi, valahogy a lottó-zöld szín visszaadja a lottó világát. Belekóstolva rögtön úgy érzed, mintha megnyerted volna a főnyereményt!










Szamba:
A név választás témája itt is zavaró lehet. Nem hinném hogy a meggy annyira Dél-Amerikához lenne köthető. Mégis valahogy nagyon passzol az elnevezés-csomagolás-íz kombó. A meggyes finomságok közül nálam egyértelműen ez a nyerő! Táncra perdülök az ízétől!









Autós:
Már meg sem említem a név választás topikot... Tán ennek a csokinak a leghanyagabb a külsője, painttel jobbat csinálok bármikor... de nekem mégis tetszik.. visszahozza a 90es évek béna panelproli szomszédok-nézős hangulatát. Én nem szeretem a kókuszt, szinte semmilyen kókusz ízesítésű dolgot nem eszem meg, de ez kivétel! Bounty-t simán kiüti a ringből!








Bohóc:
Na jó, én itt feladom. MILYEN NÉV EZ?! Mi köze a bohóchoz az egésznek?! A csomagoláson szép Karib-tenger kék szín üdvözöl minket, ez mindenképpen előny! Viszont van egy érdekessége a csomagolásnak.. Az újonan gyártott Bohócok oldaláról, az Ízvilág felirat alól hiányzik a kép! Ha még nem említettem volna, az összes többi csoki jobb oldalán találhatunk egy képet, ami a csoki ízét szimbolizálja.. Ennek léte hasznosnak bizonyul, ugyanis aki nem ismeri ezeket a csokikat, az eléggé félreasszociálhatja a szeletek ízét a név alapján. Amúgy épp ezen hiba miatt, én hetekig habzsoltam úgy a Bohócot, hogy nem tudtam milyen ízű is valójában. Merthát a narancsot nehéz kiérezni belőle. ..Aztán egy csodás reggel elolvastam a zacsi hátulját.. A régebbi kiszerelésben még másfél szép narancs virított az zacsin. Nem tudom, hogy a hiányosság direkt mód van-e jelen, vagy csak véletlen, de akkor is zavaró!

Eperjó:
A legtöbb ember hajlamos elfelejteni, hogy ez is az Ízvilág család tagja. Egy hónappal ezelőtt még én is egy sima parasztcsokinak tartottam, aztán felnyílt a szemem. Éééés..! Végre egy logikus névválasztás! Eperjó = eper + jó íz , na így kell ezt csinálni srácok! A csomagolása eléggé egyedire sikeredett, rózsaszín horizont, szép kék ég, felhőcskékkel. Depresszió esetén ajánlom a csomagolás nézegetését pár percen keresztül! De.. nekem valahogyan ez a csoki nem jön be annyira, kakukktojásnak számít a többi mellett.. Nem tetszik annyira az íze. Csak azért próbáltam ki, mert Ő is a család tagja. Fogyasztása után percekig marja a torkodat a hihetetlenül édes eper, ezért ha ki akarjátok próbálni, vegyetek mellé valamilyen öblítőt (pl. dragon energiaitalt.. de semmiképpen se z***br-t, vagy coccolino-t)

Kapucíner:
Ismét egy elnevezés, mely mögött mintha valami logika lappangana. Csomagolása messze felülmúlja a rokonokét, a színkavalkád láttán rögtön eszembe jut a csoki egyedi íze! A képen látható kávészemeket elhozzák a latin hangulatot! Egyszerűen étvágygerjesztő az egész! Nekem személyes kedvencem. Annyira tökéletes, hogy nem tudok róla többet írni, sajnálom.








Összesítés:
Az Ízvilág termékcsalád tagjai felülmúlhatatlan értékeket képviselnek a magyar kultúrában. Ugyan hajlamosak róla elfeledkezni az emberek, és inkább sportszeletet, vagy neadjisten milkát vásárolnak. De aki egyszer megkóstolta, az nem tud róla leszokni! 59 Forintos árával valahol a középmezőnyben van, ugyan majdnem két Haver kijön belőle, de szerintem minden egyes forintot megér a kis huncut. Egyedül az eperjó ízével van bajom, de persze az is ehető.



Értékelés:

Íz: 9/10
Csak az eperjó miatt... arra nem tudok 10est adni. Bocsássatok meg nekem,
eperkedvelők!

Illat: 5/10
Nagyrészt mindegyiknek ugyanaz az alapszaga, a tömény csokoládé.
De ezzel semmi gond nincs.

Előfordulás:
10/10
Nem nevezném boltnak azt a helyet ahol nem lehet kapni.

Csomagolás:
7/10
Őszintén szólva lehetne jobb is. Bár a béna csomagolás mára védjeggyé vált.
A Bohóc hibája irritáló.

Szín:
7/10
RETRO TIME, BIATCH!
Mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, jól mutatnak matyóhímzéses
asztalterítők mellet!

Ár:
8/10
Oké oké, nem egy Haver, de ha olyan sznob vagy mint Én, akkor
szívesen költesz rá.

Hatás:
10/10
Mindig felvidít, és szép emlékeket juttat eszembe!

Ismét csak Screamager voltam, köszönöm a lehetőséget.
Következő cikkem várhatóan a KANIZSAI sörről fog szólni.

1 megjegyzés:

  1. hát régen sokkal nagyobb volt és finomabb!
    lottó - már nem dió hanem dejó és szója ízű
    szamba - a marcipánt kispórólták
    autós - porcukor hegyek csikorognak a fog alatt
    bohóc - na ijent nem ettem évek óta
    eperjó - krémesebb volt és nem ijen atom aroma ízű
    kapucíner - pótkávé íze van, nem rendes kávé--
    szóval egy ideig ezeket a stollwerk vitte, az vette át, és akkor érezhető volt a minőségromlás.. :S

    VálaszTörlés