2008. december 9., kedd

Krügel - Az olcsó sörök legolcsóbbika, ami még finom is

Krügel. Már a név hallatás is összefut a nyál a számban. Elnézést a szóhasználatért, de nem lehet másképp leírni. Ha tovább olvassuk a címkét, 'Világos Sör' van ráírva nagy, kacifántos, ámde annál díszesebb betűkkel. Setétbarna üvegén, rituálé-szerűen minden egyes gyártmányon egy horzsoláscsík található, melynek értelmére s okára még nem sikerült rájönnöm.

Az első benyomása az embernek az árra negatív lehet, mivel mint tudjuk, olcsó sör általában nem hagy maga után jó szájízt (a szó szoros, vagy akár szorozatlan - haha - értelmében is) - kivéve ha márkás sört kapunk haha. Lenyűgöző, 85 HUF az ára + 24 HUF az üvegbetétdíj ugyebár, de ez így is a szinte verhetetlen 110 forintos árat teszi ki, s amivel még csak fokozni tudom az ámultságot a tény kapcsán, az az, hogy ez már az emelt ár! Mikor először ittam Krügelt, még csak 75HUF+25HUF volt az ára, s először ez fogott benne meg igazán.

Íze nem kevésbé olyan jó, mint az ára. Gyengéd, kesernyés ízét közepes méretű buborékok fűszerezik, melyek kellőképpen simogatják az ember száját s nyelvét. Könnyen lecsúszik egy este akár 5-6 üveggel is. Emberenként. Nálunk.

Értékelés:
Íz: 9/10
Nem egy Paulaner (hogy is lenne az...), de remek az íze!
Illat: 8/10
Nincs erős szaga, se illata, de biztat, hogy nem rossz sör az alany.
Előfordulás: 7/10
Eddig csak a Match-okban lehetett találni, de a minap nem leltem a megszokott sörös polcok közt egy üveget sem, ezért le kellett vonnom egy pontot.
Csomagolás: 9/10
Az üveg könnyű, de vastag falú, nehezen törik, de táskában több kemény tárggyal hangosan koc
Szín: 8/10
A sör színe maga aranysárga, ámbár kicsit túl áttetsző. Bennem a hígság érzetét kelti.
Ár: 10/10
Ha utánaszámolunk, rájöhetünk, hogy hozzávetőlegesen 3,5 'Haver az ára. Ez nem semmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése