2009. november 14., szombat

Ízvilág termékcsalád - avagy az örök klasszikusok

Igazi különlegesség kerül ma bejegyzésre az olcsovolt blogra, hiszen a már korábbi zubr posztot is író barátunk Screamager volt olyan kedves, hogy írt egy elég részletgazdag, mindanyiunk szívében rejlő érzéseket kifejező bejegyzést a nagy klasszikusokról, az igazi titánokról, minden olcsóságok nagypapáiról, nagymamáiról. Olvassátok egészséggel!
_olcsovolt




Köszöntelek benneteket, újra billentyűzetet ragadtam, hiszen már régóta tervezem egy Ízvilág cikk megírását. A z*br-ös poszton felbátorodva, és az aznapi szörnyű emlékeket elfelejtve, most leírnám tapasztalataimat ezen termékcsalád kiváló csokoládéiról.


Lottó:
A név választást nem értem, biztos valami ősi és misztikus dolog állhat a háttérben. A csomagolás egyszerűen művészi, valahogy a lottó-zöld szín visszaadja a lottó világát. Belekóstolva rögtön úgy érzed, mintha megnyerted volna a főnyereményt!










Szamba:
A név választás témája itt is zavaró lehet. Nem hinném hogy a meggy annyira Dél-Amerikához lenne köthető. Mégis valahogy nagyon passzol az elnevezés-csomagolás-íz kombó. A meggyes finomságok közül nálam egyértelműen ez a nyerő! Táncra perdülök az ízétől!









Autós:
Már meg sem említem a név választás topikot... Tán ennek a csokinak a leghanyagabb a külsője, painttel jobbat csinálok bármikor... de nekem mégis tetszik.. visszahozza a 90es évek béna panelproli szomszédok-nézős hangulatát. Én nem szeretem a kókuszt, szinte semmilyen kókusz ízesítésű dolgot nem eszem meg, de ez kivétel! Bounty-t simán kiüti a ringből!








Bohóc:
Na jó, én itt feladom. MILYEN NÉV EZ?! Mi köze a bohóchoz az egésznek?! A csomagoláson szép Karib-tenger kék szín üdvözöl minket, ez mindenképpen előny! Viszont van egy érdekessége a csomagolásnak.. Az újonan gyártott Bohócok oldaláról, az Ízvilág felirat alól hiányzik a kép! Ha még nem említettem volna, az összes többi csoki jobb oldalán találhatunk egy képet, ami a csoki ízét szimbolizálja.. Ennek léte hasznosnak bizonyul, ugyanis aki nem ismeri ezeket a csokikat, az eléggé félreasszociálhatja a szeletek ízét a név alapján. Amúgy épp ezen hiba miatt, én hetekig habzsoltam úgy a Bohócot, hogy nem tudtam milyen ízű is valójában. Merthát a narancsot nehéz kiérezni belőle. ..Aztán egy csodás reggel elolvastam a zacsi hátulját.. A régebbi kiszerelésben még másfél szép narancs virított az zacsin. Nem tudom, hogy a hiányosság direkt mód van-e jelen, vagy csak véletlen, de akkor is zavaró!

Eperjó:
A legtöbb ember hajlamos elfelejteni, hogy ez is az Ízvilág család tagja. Egy hónappal ezelőtt még én is egy sima parasztcsokinak tartottam, aztán felnyílt a szemem. Éééés..! Végre egy logikus névválasztás! Eperjó = eper + jó íz , na így kell ezt csinálni srácok! A csomagolása eléggé egyedire sikeredett, rózsaszín horizont, szép kék ég, felhőcskékkel. Depresszió esetén ajánlom a csomagolás nézegetését pár percen keresztül! De.. nekem valahogyan ez a csoki nem jön be annyira, kakukktojásnak számít a többi mellett.. Nem tetszik annyira az íze. Csak azért próbáltam ki, mert Ő is a család tagja. Fogyasztása után percekig marja a torkodat a hihetetlenül édes eper, ezért ha ki akarjátok próbálni, vegyetek mellé valamilyen öblítőt (pl. dragon energiaitalt.. de semmiképpen se z***br-t, vagy coccolino-t)

Kapucíner:
Ismét egy elnevezés, mely mögött mintha valami logika lappangana. Csomagolása messze felülmúlja a rokonokét, a színkavalkád láttán rögtön eszembe jut a csoki egyedi íze! A képen látható kávészemeket elhozzák a latin hangulatot! Egyszerűen étvágygerjesztő az egész! Nekem személyes kedvencem. Annyira tökéletes, hogy nem tudok róla többet írni, sajnálom.








Összesítés:
Az Ízvilág termékcsalád tagjai felülmúlhatatlan értékeket képviselnek a magyar kultúrában. Ugyan hajlamosak róla elfeledkezni az emberek, és inkább sportszeletet, vagy neadjisten milkát vásárolnak. De aki egyszer megkóstolta, az nem tud róla leszokni! 59 Forintos árával valahol a középmezőnyben van, ugyan majdnem két Haver kijön belőle, de szerintem minden egyes forintot megér a kis huncut. Egyedül az eperjó ízével van bajom, de persze az is ehető.



Értékelés:

Íz: 9/10
Csak az eperjó miatt... arra nem tudok 10est adni. Bocsássatok meg nekem,
eperkedvelők!

Illat: 5/10
Nagyrészt mindegyiknek ugyanaz az alapszaga, a tömény csokoládé.
De ezzel semmi gond nincs.

Előfordulás:
10/10
Nem nevezném boltnak azt a helyet ahol nem lehet kapni.

Csomagolás:
7/10
Őszintén szólva lehetne jobb is. Bár a béna csomagolás mára védjeggyé vált.
A Bohóc hibája irritáló.

Szín:
7/10
RETRO TIME, BIATCH!
Mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, jól mutatnak matyóhímzéses
asztalterítők mellet!

Ár:
8/10
Oké oké, nem egy Haver, de ha olyan sznob vagy mint Én, akkor
szívesen költesz rá.

Hatás:
10/10
Mindig felvidít, és szép emlékeket juttat eszembe!

Ismét csak Screamager voltam, köszönöm a lehetőséget.
Következő cikkem várhatóan a KANIZSAI sörről fog szólni.

2009. november 7., szombat

Jump In! - tarkón csap!


Íme emberek egy tényleg remek energiaital! A reálban lévő hűtő polcain akard meg a szemem fiatalos és megkapó külsején. A doboza nagyon harmonikus, igazi energiaital doboz, egyszerűen minőségi és gyönyörű. Egy ilyet megpillantva rögtön arra gondoltam hogy tök jó.. biztos 200 forint vagy valami ilyesmi de nem! 125 forintért ideadták a tudatlan halandók! Úúúristen! Emberek ez az energiaital kegyetlenül finom és ami még jobb, hogy rengeteg energia feszül benne! Egyet bedobtam és tarkón csapott! Eljött hát a Kánaán ahol a minőségért nem kell fizetni vagy mi? Mindennek tetejében belepréseltek 20mg inozitolt is. Ó.... Ami még különösen tetszett, hogy a hátulján találhatunk egy mini logót.

A kis aranyos.

Értékelés:
Íz: 10/10
Tetvesjó (igen tetvesjó) édeskés íze van.
Illat: 10/10
Kinyitom. Megcsap és estig nincs megállás.
Előfordulás: 8/10
Reálban szereztük meg, de szerencsére egészen sok helyen hozzájuthatunk.
Csomagolás: 10/10
Hihetetlen igényes. Mindjárt sírok.
Szín: 5/10
Olyan energiaitalos(haha).
Ár:
9/10
Annyira megéri, hogy úgy fogod érezni átverted a boltot, hogy ennyiért megvetted.
Hatás: 10/10
Engem betolt mint egy Ladát.

How to do the shiiiit?

Szasztok olcsóságkedvelők! Úgy gondoltuk beiktatunk egy postot arról, hogy hogyan kell csinálni. Tudjátok... How to do the shiiiit!
A lényeg az, hogy egy tisztességes helyi srácnak/lánynak ismernie kell a közeli boltok fintorait, akcióit és követni kel az eseményeket. Így volt az lehetséges, hogy az egyik iskola közeli reálban az amúgy 260 forintot kóstáló energiaitalt 69 forintért vettünk meg. Ez nem másnak volt köszönhető, mint hogy közeledett a lejárati dátuma és ilyenkor a bolt igyekszik elsózni. Ha ilyennel találkozunk akkor jogosan gyanakodhatunk, hogy más boltban is találkozunk ezzel. Ez sajnos általában kisboltokban nem jön össze, mert inkább átcímkézik, minthogy engedjenek az árából. Egy szó mint száz, legyetek éberek mert sosem lehet tudni mikor lesz a watt 70 forint, vagy egy redbull 300 (hahaha fuj).